Απελπισία, απόγνωση, αδικία, πίκρα κι ένα γιατί… Αυτά είναι μόνο μερικά από τα άσχημα συναισθήματα που μπορεί να νιώθει ένα θύμα στο εργασιακό του περιβάλλον. Η συμπεριφορά του θύτη είναι δυνατόν πολλές φορές να ποικίλει σε νοσηρές συμπεριφορές αλλά και σε προσωπεία που δυνατόν να παρουσιάζει.

For privacy reasons SoundCloud needs your permission to be loaded.
I Accept

Το προφίλ και η ψυχοσύνθεση του θύτη στον εργασιακό εκφοβισμό, είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο το οποίο εμπεριέχει όρους, έννοιες κι ερμηνείες τόσο της ψυχολογίας, όσο  και της κοινωνιολογίας. Χαρακτηριστικά, η ψυχίατρος και ψυχαναλύτρια Marie-France Hirigoyen (2013), αναφέρει ότι ο δράστης είναι μια διαταραγμένη προσωπικότητα, που ικανοποιείται πληγώνοντας τους συναδέλφους του, καθώς ενισχύει την αυτοεκτίμησή του προβάλλοντας στους άλλους τον πόνο που αδυνατεί να αισθανθεί, αλλά και τις δικές του εσωτερικές συγκρούσεις που αδυνατεί να επεξεργαστεί.

Πρόκειται λοιπόν για άτομα ανεπαρκή και ανασφαλή, τα οποία μη μπορώντας να διαχειριστούν τα δικά τους θέματα, τα προβάλλουν σε άλλους. Στόχος της συμπεριφοράς τους είναι, ανάμεσα σε άλλα, να αποσπάσουν την προσοχή από τη δική τους ανικανότητα και να την οδηγήσουν κάπου αλλού.

Στη γενική τους πλειοψηφία, όπως σημειώνεται και βιβλιογραφικά, οι εκφοβιστές στο εργασιακό περιβάλλον είναι εγωιστές, ανέντιμοι, χειριστικοί, πιεστικοί και πειστικοί. Στο προφίλ τους περιγράφονται ως παθολογικοί ψεύτες, κόλακες και με ιδιαίτερη ικανότητα στην πειθώ. Έχουν σημαντική ικανότητα στην εξαπάτηση προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους κι επιδιώκουν να έχουν τον έλεγχο.

Ικανοποιούνται ακόμη όταν χειρίζονται τους άλλους, όταν σπείρουν τη διχόνοια κι όταν αργότερα παρακολουθούν τις διαμάχες ή τα προβλήματα που προκύπτουν. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο από πολύ νωρίς δημιουργούν συμμαχίες στον εργασιακό χώρο, ούτως ώστε να τους είναι πολύ πιο εύκολο να έχουν ακόλουθους και υποστηρικτές απέναντι στα θύματα.

Η συμπεριφορά τους απέναντι στα θύματα είναι πολύ σκληρή, νοσηρή, συστηματικά και μεθοδευμένα επιθετική, ενώ απέναντι στους υπόλοιπους συναδέλφους και ανωτέρους κυμαίνεται από φιλική μέχρι και δουλοπρεπής.

Τέτοιες συμπεριφορές και στάσεις χρήζουν άμεσης παρέμβασης και αντιμετώπισης εκ μέρους του ηγέτη ή της ηγετικής ομάδας ενός οργανισμού και δεν πρέπει να περνούν απαρατήρητες, αφού τέτοια άτομα είναι επιβλαβή για τον ίδιο τον οργανισμό.